Loading the content... Loading depends on your connection speed!

18 Weken Zwanger

Je bent 18 weken zwanger

In de 18e week van de zwangerschap begint de baby steeds meer te bewegen, hij buigt vooral veel met zijn armen en benen. De buik zal inmiddels al een beetje gegroeid zijn maar hoeft nog niet voor iedereen duidelijk te maken dat je zwanger bent.

Vanaf week 18 zul je extra calcium moeten gaan innemen. Dit is om de botten groei van de foetus te bevorderen. Inname van meer vitamine D is ook erg belangrijk. Je kunt dit doen via pillen die je via een apotheek kunt krijgen, maar bijvoorbeeld ook door yoghurt smoothies te maken. Op internet zijn vele recepten te vinden.

Als je 18 weken zwanger bent is de huis van de baby nog erg dun en zijn de aderen goed zichtbaar. In feite ziet de foetus er erg transparant uit. Als je baby boeken aan het lezen bent heb je daar vast wel een paar foto’s van gezien.

Als je in verwachting bent van een meisje dan zullen nu de baarmoeder en eileiders gevormd zijn en zitten ze ook op de correcte plaats. Indien je zwanger bent van een jongetje zullen ook de geslachtsorganen ontwikkeld zijn. Maar bij niet alle zwangerschappen zijn deze nu al op een echo zichtbaar.

Symptomen: 18 weken zwanger:

  • Pijnlijke en donkere tepels bij 18 weken zwanger
  • Rugpijn tijdens 18 weken zwanger
  • Meer energie
  • Rugpijn tijdens 18 weken zwanger

Als je 18 weken zwanger bent verandert het zwaartepunt van je lichaam. Omdat de baarmoeder nu flink gegroeid is. Hierdoor zal je erg last van je rug krijgen. Omdat je houding verandert.

Ook zullen je tepels waarschijnlijk donkerder van kleur worden en kunnen gaan tintelen of pijnlijk aanvoelen. De aderen in je borsten zullen ook duidelijker zichtbaar zijn.

Wel zul je je nu een stuk energieker voelen is de vermoeidheid en misselijkheid van voorgaande weken grotendeels verdwenen.

RelatedPost

Laat een bericht achter