Loading the content... Loading depends on your connection speed!

15 Weken Zwanger

Je bent 15 weken zwanger

De foetus zal de komende weken flink gaan groeien en daar zul je je zeker bewust van zijn. Jouw buik zal flink groter gaan worden en hierdoor krijg je vaak last van zwangerschap striemen en bandenpijn. Veel zwangere vrouwen schaffen een buikband aan om de pijn wat te verlichten. Een buikband ondersteunt de buik namelijk.

Er is nu veel ruimte in de baarmoeder waardoor je baby lekker vrij rond kan dartelen en zwemmen. De foetus zal haar of zijn ledematen te strekken en begint de ellebogen te buigen.

Als je 15 weken zwanger bent zal de baby nog zeer klein zijn. De grootte van een kleine appel of sinaasappel, dus ongeveer vier en een halve centimeter. Het grootste gedeelte van het kraakbeen van het skelet van de baby is inmiddels omgezet tot echt bot.
De oogjes zijn nog dicht maar al wel gevoelig voor licht.

De talgklieren vormen zich ook in deze week en zullen rond week 19 ook echt talg gaan produceren.

Je hebt als aankomende moeder niet alleen last van bandenpijn in week 15, ook krijg je sneller hoofdpijn door de hormonen.
Aangezien je steeds meer eet zul je last krijgen van maagzuur of indigestie. Om dit tegen te gaan is verstandig om meerdere kleine maaltijden gedurende de dag te eten. Dit help te voorkomen dat de spijsvertering overbelast raakt.

Een andere naar symptoom is dat je last krijgt van winderigheid. Indien je hier veel last van dan zou je het eten van broccoli, kool, bonen en gebakken voedsel even kunnen minderen.

De flauwte en duizeligheid begint ook vaak rond week 15. Als je duizelig word zorg dan altijd dat je even gaan zitten of liggen en je rust pakt. Ook kunnen veel zwangere vrouwen rond week 15 vergeetachtig worden. Echter gaat dit vaak wel weer snel over. Dus zit er vooral niet over in!

Symptomen als je 14 weken zwanger bent:

  • Hoofdpijn
  • Vergeetachtigheid
  • Maagzuur en indigestie
  • Opgeblazen gevoel en winderigheid
  • Flauwte of duizeligheid
  • Spataderen
  • Bandenpijn

RelatedPost

Laat een bericht achter